Umenie v čitárni – KARIN MIKULÁŠOVÁ

Umenie v čitárni – KARIN MIKULÁŠOVÁ

Umenie v čitárni – KARIN MIKULÁŠOVÁ

Umenie v čitárni – KARIN MIKULÁŠOVÁ

V rámci výstav Umenie v čitárni, ktoré organizuje Centrum kultúry Košického kraja v spolupráci   s Verejnou knižnicou Jána Bocatia v Košiciach, predstavujeme tentokrát tvorbu košickej výtvarníčky Karin Mikulášovej.

Autorka maľuje pre radosť, baví ju tvorivé sebavyjadrovanie. Venuje sa aj vedeniu kurzov a workshopov na tému sebapoznávania a sebaobjavovania tvorením. Sama absolvovala niekoľko kurzov zameraných na osvojenie si rôznych výtvarných techník, ktoré neskôr uplatnila aj vo svojej tvorbe.

2010 – akreditovaný kurz maľby na hodváb pod vedením výtvarníčky Adriany Baranyay

2019 – kurz plstenia u výtvarníčky Oľgy Dzúrovej. 

2020 – kurz ebru techniky maľby na hodváb v chránenej dielni Ingrid Draveckej

Od roku 20220 sa aktívne venuje vlastnej maliarskej tvorbe. Skúša rôzne techniky: akryl, olej, pastel, koláž s použitím textilných materiálov. Rada experimentuje. Inšpiráciou pre jej tvorbu bola účasť na výtvarných kurzoch u akademickej maliarky Ivety Slobodníkovej a akademickej maliarky Dariny Kopkovej. 

„Od maľovania na hodváb som sa posunula k maľovaniu akrylom. Hodváb som neopustila, akryl a plátno som „objavila“ pred dvoma rokmi, keď som chodila do svojho prázdneho ateliéru bez ľudí. Z hodvábu som si priniesla techniku orámovania plôch maľby. Vytváram obrazy v obraze. Ponúkam pestrý kaleidoskop a farebnú fantáziu hýrivých farieb.“ povedala nám o svojej záľube Karin Mikulášová. 

V roku 2022 sa zapojila do krajskej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum Košického kraja, kde získala ocenenie a tiež do krajskej súťaže vizuálneho umenia a literárnej tvorby Slovom a obrazom. V publikácii Slovom a obrazom ilustrovala báseň Srdce od autorky Vlasty Bujnovskej z Rožňavy.

V tom istom roku za zúčastnila výstavy obrazov na  Dolnej bráne –  Košický Montmartre v rámci festivalu USE THE CITY 2022. 

Svoju prvú autorskú výstavu obrazov s vernisážou mala v roku 2023 v Košickej kaviarni Glory Café.

Galéria obrazov

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.