Tanečné víkendy pre detské talenty

Tanečné víkendy pre detské talenty

Tanečné víkendy pre detské talenty

Tanečné víkendy pre detské talenty

Centrum kultúry Košického kraja pripravuje pre deti z folklórnych súborov Košického kraja tanečné víkendy – workshopy ľudového tanca.

Deti absolvujú dva hudobno-tanečné víkendy v termíne 9. – 10. júna a 1. – 2. septembra 2023, kde budú mať možnosť naučiť sa tanečné motívy z rôznych regiónov Košického kraja. Počas prvého víkendu sa budú venovať hrám a komunikácii v páre, ďalej tancom z regiónov Abov a Gemer. Centrum kultúry štartuje aj prácu s detskými ľudovými hudbami, primárne s huslistami. Oboznámia sa s hernými štýlmi typickými pre dané regióny. Druhý víkend bude patriť regiónom Spiš a Zemplín. 

Tanečné víkendy sú súčasťou Systému podpory folklórnych kolektívov Klenoty kraja, ktorý bol odštartovaný v roku 2022. V roku 2023 je pozornosť sústredená na detské folklórne súbory.    

Podpora detského folklórneho talentu vyvrcholí 12. – 14. októbra 2023, trojdňovým mestským festivalom tradičnej kultúry s názvom „Esencia“ – Antológia folklóru Košického kraja. Prihlásiť sa budú môcť všetky detské folklórne súbory z Košického kraja. Informácie o tomto podujatí budeme postupne pridávať na webovú stránku. Na podujatí sa predstavia aj účastníci tanečných víkendových workshopov.  

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.