Hviezdoslavov Kubín | Vyhodnotenie okresného kola

Hviezdoslavov Kubín | Vyhodnotenie okresného kola

Hviezdoslavov Kubín | Vyhodnotenie okresného kola

Hviezdoslavov Kubín | Vyhodnotenie okresného kola

70. ročník HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 

Do okresného kola 70. ročníka celoslovenskej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých, ktoré sa konalo v 20.3.2024 v Átrium klube, Zuzkin park 4 v Košiciach sa prihlásilo z okresov Košice I-IV a Košice okolie, v IV. a V. kategórii (stredoškolská mládež a dospelí) 47 recitátorov. Tento deň bol príležitosťou pre mladých umelcov a dospelých preukázať svoj umelecký talent pred odbornou porotou, pre všetkých priaznivcov umeleckého prednesu a zúčastnených, aby ich inšpirovali a hľadali krásu v slovenskom jazyka. 

Jednotlivé žánre pozorne sledovala a následne vyhodnotila odborná porota v kategórii próza Mgr. Ľubica Bekéniová (predsedníčka poroty), Mgr. Soňa Pariláková, PhD. a Tomáš Hodermarský, Dis. Art. (členovia poroty) v kategórii poézia PhDr. Eva Jacevičová (predsedníčka poroty), Mgr. Marta Vilhanová a Mgr. art. Nikola Gánovská (členovia poroty). Po súťaži a vyhodnotení sa uskutočnil odborný rozborový seminár. 

Recitátori, ktorí sa umiestnili na prvom mieste a druhom mieste s návrhom na postup, postúpili do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční 30.4.2024, 2.5. a 3.5.2024 v Michalovciach. 

Nech je táto súťaž pre všetkých nielen príležitosťou prezentovať svoj talent, ale aj príležitosťou pre hľadanie vlastnej hlbšej spojitosti s textom. 

Všetkým postupujúcim recitátorom blahoželáme a v krajskej súťaži im prajeme veľa úspechov. 

Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom súťaže Hviezdoslavov Kubín je Národné osvetové centrum v Bratislave. Organizátorom je Centrum kultúry Košického kraja v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. Spoluorganizátorom je Mestská časť Košice – západ. 

Galéria obrazov

Súbory na stiahnutie:

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.