Metodika folklóru – Interpreti spevu

Metodika folklóru – Interpreti spevu

Metodika folklóru – Interpreti spevu

Metodika folklóru – Interpreti spevu

V roku 2022 sme pre vás –  pre zanietených milovníkov folklóru vo všetkých jeho oblastiach – pripravili podujatia z cyklu Metodika folklóru, zamerané na váš rozvoj a vzdelávanie sa. Stretnutia sú i praktickým návodom na opätovné a kvalitné rozbehnutie činnosti a aktivít v krúžkoch a folklórnych kolektívoch. 

Pozývame vás na stretnutie zamerané na prípravu interpretov ľudového spevu – uskutoční sa 3. 2. 2022 (štvrtok) v Kasárňach/Kulturpark Kukučínova 2 v Košiciach
v čase  17.00 – 21.00.

Naše prvé tohtoročné stretnutie s lektorkou Katarínou Kišidayovou, Dis. art. obsahuje techniky, cvičenia a informácie vhodné pre spevákov aj tanečníkov, pre všetkých tých, ktorí  pracujú  s hlasom a využívajú  jeho potenciál. Témou prednášky a praktických cvičení bude príprava interpreta ľudového  spevu:
– dôležitosť a správnosť hlasovej rozcvičky: fyzická rozvička, vokálna rozcvička, dychové cvičenia, hlasové cvičenia na uvoľnenie hlasu, zvyšovanie rozsahu, artikulácia, rezonancia, dynamika, intonačná predstavivosť;
– základné odporúčania pre prípravu na verejnú prezentáciu ľudového spevu pre sólistov a pre spevácku skupinu: výber spevného materiálu, práca s korepetítorom, pohyb pri prednese piesní a iné.

Nakoľko je kapacita účastníkov obmedzená, prihlasujte sa preto v prípade záujmu na: marianna.svorenova@ckkk.sk
Termín prihlasovania je do 1.2.2022.
Poplatok za účasť na podujatí: 5€ /osoba.

Podujatie sa bude konať v súlade s protipandemickými opatreniami, ktoré budú platné v čase konania v okrese Košice a v prevádzke Kasárne/Kulturpark Košice.

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

 

 

 

 

 

Galéria obrazov

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.