Priame pozorovanie 40% zatmenia Slnka

Priame pozorovanie 40% zatmenia Slnka

Priame pozorovanie 40% zatmenia Slnka

Priame pozorovanie 40% zatmenia Slnka

Deň otvorených dverí Hvezdárne a planetária Medzev.

Dňa 25.10.2022 hvezdáreň Medzev pripravila Deň otvorených dverí pre všetkých zvedavcov o čiastočné zatmenie Slnka. Počasie nám veľmi neprialo a tak sme tento jav mohli na priamo pozorovať len približne 15 minút. Boli sme pripravení aj na takúto situáciu a tak sme mohli návštevníkom premietať priamy prenos z hvezdárne a planetária Brno, ku ktorým bolo počasie vľúdnejšie. Online prenos nám pomohol zabezpečiť p. Michal Vojsovič zo SOS-y, ktorý zároveň pomáhal aj detským divákom pri pozorovaní, za čo mu ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

Okrem širšej verejnosti nás navštívili aj MŠ Medzev a 1. trieda ZŠ – GRS Medzev. Pripravenú sme mali prednášku o zatmení Slnka, vysvetlili sme ako tento jav vzniká a s radosťou sme zodpovedali zvedavé otázky žiakov.

Naše podujatie vzbudilo záujem aj u médií. Pán Németi z denníka ÚJ SZÓ, urobil pár krásnych záberov zo Zatmenia Slnka a vypublikooval článok do internetových denníkov v maďarskom jazyku. Fotografie z našej hvezdárne dokonca 25.10.2022 uverejnili  talianske a anglické internetové noviny prostredníctvom p. Németiho, ktorému srdečne ďakujeme za propagáciu našej práce. Fotografie  zhotovili p.  Németi, p. Čabala.

Galéria obrazov

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.