ENIKI BENIKI a ŠAFFOVA OSTROHA

ENIKI BENIKI a ŠAFFOVA OSTROHA

ENIKI BENIKI a ŠAFFOVA OSTROHA

ENIKI BENIKI a ŠAFFOVA OSTROHA

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravuje pre všetky folklórne talenty z celého Košického kraja deň plný folklóru a tradícií.

V sobotu 1. apríla 2023 v Kasárňach / KULTURPARK v Košiciach na Kukučínovej 2 v budove ALFA odštartujú dve krajské postupové súťaže a prehliadky:
1. Súťaž detských folklórnych súborov ENIKI BENIKI, kde sa predstaví 7 kolektívov z Košického kraja: Hanička II. a Viganček z Košíc, Pavička zo Sečoviec, Zemplínik z Michaloviec, Radosť zo Spišských Vlách, Oriešok zo Smižian a Bambuchy z Gemerskej Polomy.
2. Súťaž sólistov tanečníkov v ľudovom tanci ŠAFFOVA OSTROHA, na ktorej sa odprezentuje 22 súťažiacich, či už ako jednotlivci, alebo páry rôzneho veku.

Pre návštevníkov i účinkujúcich je pripravený pestrý program od 13:00 hod. – súťažné vystúpenia, tvorivé dielne, školy ľudového tanca s tanečnými lektormi, rozborový seminár s odbornými porotami pre vedúcich folklórnych súborov a súťažné páry. Od 20:00 hod. Tanečný dom – tanečná zábava s ľudovými hudbami pod vedením primášov Rada Kertisa a Mateja Topoľovského.

Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným finančným partnerom oboch súťaží je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR. Víťazi súťaží budú reprezentovať Košický kraj na celoslovenských kolách v Liptovskom Mikuláši 20. – 22. mája 2023 a v Dlhom Klčove 26. – 28. mája 2023.

Tešíme sa na všetky mladé talenty a tanečnú zábavu!

Galéria obrazov

Ďalšie články:

Vyhodnotenie ŠAFFOVA OSTROHA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo deň...

Vyhodnotenie VIDIEČANOVA HABOVKA / kraj

Centrum kultúry Košického kraja (CKKK), kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravilo...
Výsledky vyhladávania sa Vám zobrazia stlačením tlačítka "Enter" na klávesnici.